🔎
14-05-2018

Programma seminar 23 mei bekend!

Programma seminar 23 mei bekend!
Het Platform Schone Scheepvaart organiseert op woensdag 12 december 2018 het seminar ‘Scheepsbrandstof en de mondiale zwavelnorm 2020’. 
 
Het programma bestaat uit verschillende blokken waarbij telkens een deelonderwerp van de zwavelnorm 2020 zal worden besproken. In het eerste blok wordt gekeken naar de beschikbaarheid van verschillende soorten brandstof. Een bunkerleverancier en -producent geven hierop hun visie. Daarna zal door een schade-expert worden gekeken naar kwaliteit, stabiliteit en veiligheid van laagzwavelige brandstoffen en de gevolgen voor motoren. Ook de herziening van de ISO norm zal worden besproken.   
 
Na de lunch staat eerst de handhaving centraal. Zowel het nieuwe bunker licentie systeem als de handhaving in Nederland en België zal worden besproken. Scrubbers zijn een mogelijkheid om te voldoen aan de nieuwe regels en staan daarom ook op het programma. Naast de inbouw en business case zal worden uitgelegd hoe het nu precies zit met het waswater van scrubbers.  
 
Het laatste blok geeft een blik op de bredere energietransitie en het transitiepad naar de emissieloze toekomst. Het seminar zelf zal worden afgesloten met een netwerkborrel waarbij u die laatste onbeantwoorde vraag nog kunt stellen aan de sprekers of een collega.  
 
Voor meer informatie over dit seminar, het volledige programma en aanmelden: https://www.schonescheepvaart.nl/seminars-expert-meetings
 
 
Toon alle nieuwsberichten