🔎
19-10-2018

Seminar ‘Scheepsbrandstof en de mondiale zwavelnorm 2020’

Seminar ‘Scheepsbrandstof en de mondiale zwavelnorm 2020’
Woensdag 12 december 2018 organiseren diverse Belgische partijen in samenwerking met de Nederlandse partners van het Platform Schone Scheepvaart in Breda een seminar over de mondiale zwavelnorm 2020. Een jaar voor ingang van de strengere zwavelnorm, zijn er nog veel vragen. Tijdens dit seminar komen specialisten uit de sector aan het woord, om je te informeren en vragen te beantwoorden.
 
Reders, bunkerproducenten en leveranciers, maar ook havens, verladers, toeleveranciers en werven kijken gespannen naar de mondiale zwavelnorm die in 2020 van kracht gaat. Welke gevolgen heeft dit voor de sector? Wat merkt een reder? Hoe krijgt de bemanning met deze regels te maken en welke gevolgen heeft dat? Wat is de impact voor havens en handhaving? Is er straks voldoende brandstof beschikbaar en hoe zit het met de kwaliteit en stabiliteit hiervan?
 
Verschillende sprekers gaan in op de gevolgen van de mondiale zwavelnorm in 2020. Daarin bespreken zij hoe het gesteld is met de beschikbaarheid, kwaliteit en compatibiliteit van de scheepsbrandstoffen. Ook wordt veiligheid aan boord besproken evenals de ontwikkelingen op het vlak van handhaving en regelgeving. 
 
Voor meer informatie over het seminar verwijzen wij u naar het kopje 'seminars' op deze website. 
Toon alle nieuwsberichten