🔎
26-08-2013

Stippel op Europort uw eigen ‘Groene’ beursroute uit

Stippel op Europort uw eigen ‘Groene’ beursroute uit

Europort 2013 heeft dit jaar wederom een Groene Route van Europort Exposanten die  de ‘Green Route’ status hebben weten te bemachtigen. Want een groene markering op de algemene beursplattegrond en een exclusief Green Route deelnemersbordje ontvang je niet zomaar. Exposanten die hiervoor in aanmerking wilden komen moesten het Platform Schone Scheepvaart overtuigen van hun verdiensten op het gebied van vergroening en verduurzaming van de scheepvaartsector. Tijdens Europort 2013, de beurs die van 5 tot en met 8 november plaatsvindt, kunt u deze exposanten heel gericht opzoeken door een ‘groene’ beursroute voor uzelf uit te stippelen.

De jury van Platform Schone Scheepvaart heeft haar selectie gebaseerd op de verdiensten. De definitieve lijst bestaat uit zowel grote bedrijven als kleinere onafhankelijke organisaties die in staat zijn aan te tonen dat duurzaamheid voor hen als leidraad dient.

Participanten Green Route

Klik hier om de lijst met deelnemers te bekijken: Green Route Participants

Platform Schone Scheepvaart

Platform Schone Scheepvaart is een samenwerkingsverband tussen onder andere Scheepsbouw Nederland, Maritiem Research Instituut Nederland (Marin), TNO, Stichting De Noordzee, Havenbedrijf Rotterdam en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. “Als partner van het Platform Schone Scheepvaart stimuleren wij bedrijven binnen de maritieme sector om hun uitstoot van emissies te verminderen, maar ondertussen wel competitief te blijven”, zegt Martin Dorsman, directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. “De Green Route is een geweldige manier om de aandacht te vestigen op bedrijven die zich inzetten om de uitstoot van emissies van koopvaardij- en offshore-schepen te verminderen. Het stelt bezoekers van Europort in staat een verscheidenheid aan bedrijven te vinden die hun duurzame producten tentoonstellen, terwijl anderen laten zien hoe zij duurzaamheid hebben geïmplementeerd in hun bedrijfsstrategie”, aldus de heer Dorsman.

De Green Route heeft zich op Europort bewezen als een waardevol instrument om de nieuwste oplossingen voor een duurzame maritieme industrie te laten zien. In 2009 werd het initiatief gelanceerd door Ahoy Rotterdam i.s.m. HME.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de Green Route contact op met HME’s projectmanager innovatie, Arne Heutink via T: 010 44 44 333 of E: ah@hme.nl.

Toon alle nieuwsberichten